Aktuella nyheter från Bomek Verkstads AB

2020-01-16

Personal till Bomek

Operatör Multioperationssvarv

Vi söker dig som är svarvare med flerårig vana vid styrda maskiner. Du är van vid tillverkning av detaljer med höga krav på toleranser och finish.

Maskinerna som vi behöver öka bemanningen i är en Okuma Multus U3000 och en Mori Seiki MT2000. Maskinerna har Subspindel, nedre revolver och B-axel.

Arbetsuppgifterna består av att rigga, provköra och kontrollera detaljerna som skall produceras och sedan producera det antal som vi har order på. Vår förhoppning är att du snabbt växer in i din roll och att du även har intresse att lära dig mer. Om du har programmeringsvana är detta givetvis en merit.

Arbetet innebär skiftgång

Vid frågor kontakta Robert Dahlsjö
E-post: robert.dahlsjo@bomek.se
Tel: 031-507304

2019-08-20

Okuma Multus U3000 2 SW

Nu är Bomek Verkstads AB's Okuma Multus U3000 2 SW i produktion. I denna multioperationssvarv kör vi framförallt stångjobb på upp till Ø60mm i de flesta metalliska material. Maskinen är utrustad med subspindel, stångaggregat, nedre svarvrevolver med drivna verktyg samt en övre revolver med B-axel och 12000 rpm i frässpindeln. Tillsammans med 80 verktyg ger detta otroligt bra förutsättningar.

Dagtid kör vi precisionsdetaljer med höga krav i kortare serier. Vi letar nu efter rätt detaljer för att fylla maskinen under dygnets övriga timmar. Optimal detalj utgår från stång Ø30-60mm och har en maxlängd på 130mm.

För att inte hamna i "fel" segment så går rena svarvdetaljer bort. Detaljerna måste vara mer komplexa och ha lite "roliga" fräsningar och /eller sneda hål eller liknande.
Vi letar efter medelstora serier eller familjelika detaljer.

Bomek Verkstads AB är givetvis certifierade enligt ISO9001.

Vi är godkända leverantörer till en mängd stora svenska företag inom varierande brancher samt final gods leverantörer till företag inom medicinindustri.